3 tips voor een eerste date: bedwing de zenuwen en vind de liefde!

U heeft een klik met een van uw partnervoorstellen en heeft een eerste date gepland. Voelt u zich weer een beetje zoals een zenuwachtige tiener die voor het eerst een afspraakje heeft? U bent niet de enige. Een eerste date is altijd spannend, ongeacht leeftijd. Om de zenuwen te bedwingen en u goed voor te bereiden heeft ELITEDATING drie datingtips voor u om uw eerste afspraakje een succes te maken.

Bij ELITEDATING helpen we Belgische mannen en vrouwen een leuke, geschikte partner te vinden met wie ze een goede kans hebben op een gezamenlijke toekomst. Onze datingservice stelt singles aan elkaar voor op basis van persoonlijkheid, verwachtingen van een romantische relatie en de gewenste locatie in België.

De koppels die we bij elkaar brengen zijn divers en komen uit alle streken van België, maar ze hebben één ding gemeen: hun leven samen begint bij een eerste date via ELITEDATING. Bent u klaar voor uw volgende datingavontuur? Waarom probeert u ELITEDATING dan niet uit? Of blijf lezen voor advies voor een geslaagde eerste date.

tips voor daten elitedating 3 datingtips voor eerste dates:

Dus, u heeft een geweldig persoon ontmoet op ELITEDATING. Jullie profielen sluiten op elkaar aan, jullie hebben elkaars foto gezien en enkele veelbelovende berichten verstuurd. Nu is het tijd voor de eerste grote date. Het is normaal als u zich een beetje nerveus voelt en het kan daarom nuttig zijn om u goed voor te bereiden met het juiste datingadvies. Er zijn drie belangrijke dingen die mannen en vrouwen moeten onthouden om het eerste perfecte afspraakje werkelijkheid te maken.

Lees ook: De acht beste plekken voor een romantische date in 2015

Tip 1: Kies een locatie uit waar u zich comfortabel voelt

Het eerste date-obstakel dat u moet overwinnen is de locatie. Waar gaat de ontmoeting plaatsvinden? Een plek die vertrouwd is en waar u zich op uw gemak voelt. Dit kan een café of restaurant zijn, een museum of een theater; zolang het maar een locatie is waar u zich comfortabel voelt.

Het is ook altijd leuk om een ontmoetingsplek te kiezen waar u samen actief bezig bent en een speciale ervaring deelt. Als het lekker weer is, kunt u bijvoorbeeld gaan picknicken in het park. Neem alle twee iets te eten en te drinken mee en laat uw specialiteiten aan elkaar proeven.

Een museum of een voorstelling kan ook een leuke eerste date zijn. Als jullie er in de eerste berichten al achter zijn gekomen welke gemeenschappelijke interesses jullie hebben, kan het leuk zijn om een activiteit te bedenken die daaraan gerelateerd is.

Weet u niet goed hoe u uw profiel optimaal moet invullen zodat u de best mogelijke partervoorstellen krijgt? Lees hier vier tips voor het invullen van het online datingprofiel

Tip 2: toon interesse

Als u geniet van het gezelschap van uw date, laat hem of haar dat dan weten! Romantische films laten maar al te graag het sprookje zien van de fantastische eerste date waarbij ze op slag verliefd zijn en het lijkt alsof ze elkaar al hun leven kennen. In het echte leven is dit helaas niet altijd het geval en komt het vaker voor dat u even niets meer kan bedenken om over te praten. Dit is helemaal niet erg, u kunt nog steeds een fantastische date hebben. Het vergt alleen een beetje voorbereiding.

De waarheid is dat het ontmoeten van een nieuw persoon, zelfs als u diegene al gesproken heeft op het internet, soms een beetje ongemakkelijk kan zijn in het begin. Het is ten slotte niet eenvoudig om een geanimeerd gesprek te beginnen met een vreemdeling. De beste tips om deze verlegenheid te overkomen? Verander de focus en probeer uw date enkele vragen te stellen die u oprecht interesseren. Hierdoor krijgt u inzicht in zijn of haar persoonlijkheid en hij of zij zal u graag vertellen over zaken die zij belangrijk vinden. Het is een win-win situatie!

Wilt u meer weten over hoe lichaamstaal een eerste date kan beïnvloeden? Lees hier het artikel: hoe gedraag ik me op de eerste date

Tip 3: laat de dingen op hun beloop

U kunt zich eindeloos voorbereiden op een date en de grootste datingtip alsnog vergeten: laat de tijd die u samen heeft op een natuurlijke wijze ontwikkelen. Het is belangrijk om uzelf te zijn, dingen te nemen zoals ze komen en rustig te kijken hoe de date verloopt. Een eerste date heeft een veel grotere kans om tot een volgende date te leiden als u ontspannen bent en niet te veel over de toekomst nadenkt.

Onthoudt dat de aantrekkingskracht van twee kanten moet komen. Als het voorkomt dat er geen connectie bij jullie is, ga dan niet bij de pakken neerzitten. U heeft ervaring opgedaan en kunt deze meenemen naar de volgende eerste date!

Kom in contact met interessante en leuke singles met ELITEDATING. Registreer u online en begin vandaag nog.

Over de auteur: Marthe Lem

Marthe Lem is redactrice bij ELITEDATING.

Bekijk meer artikelen geschreven door de Marthe Lem