Online dating – vier waardevolle datingprofieltips!

Online dating vertoont in zekere mate gelijkenis met de zoektocht naar een baan. Geen romantische gedachte, maar profielen worden dikwijls gescand alsof het digitale CV’s zijn. Uiteraard is het geen waterdichte vergelijking. De deskundige bril waarmee een werkgever een CV bekijkt verschilt nogal met die van een single op zoek naar een relatie. Toch lijkt het een uitdaging om op te vallen met het online profiel. Wilt u ook de aandacht trekken van andere singles? Wij geven vier effectieve tips!

 online dating elitedating   Onderscheid uzelf met online dating

Het kan verleidelijk zijn om telkens dezelfde of voor de hand liggende antwoorden te geven bij de vragen als: “Voor welke drie dingen in uw leven bent u het dankbaarst?”. Vooral wanneer u net een half uur heeft besteed aan het invullen van de persoonlijkheidstest. Antwoorden als “kinderen”, “reizen” of “vrienden” zijn in dat opzicht niet echt origineel. Want wie is er nou niet dankbaar voor zijn vrienden?

 

Op een vraag over uw karaktereigenschappen zou u kunnen antwoorden met: “Ik ben zorgzaam”. Op dezelfde vraag kunt u ook antwoorden met: “Ik ben de man die op een koude winterochtend de ruiten van uw auto krabt”. De beschrijving van uw karakter wordt beter onthouden en valt op tussen andere online dating profielen. Met name op een serieuze datingsite en bijbehorende doelgroep.

Lees ook: Matching: zo werkt de ELITEDATING-methode

Het gaat er om dat u uzelf op een memorabele wijze beschrijft. Vooral wanneer het om gratis online dating gaat waarbij u vaak tussen duizenden profielen moet zoeken. In een sollicitatiegesprek wordt er regelmatig gevraagd naar een argumentatie over uw karaktereigenschappen. Om op te vallen tussen andere sollicitanten probeert u met persoonlijke voorbeelden onderscheid te maken. Hetzelfde principe geldt voor zowel gratis online dating als voor daten online tegen betaling. Om uzelf te onderscheiden van andere singles kunt u beter een beeldsprekend voorbeeld geven in plaats van een simpele beschrijving van een eigenschap.

vind uw partner online elitedating   Update uw profiel regelmatig!

Wanneer u net aan een nieuwe hobby bent begonnen of u bent betrokken bij een interessant evenement, kunt u dat heel goed in het profiel verwerken. Gebruik uw persoonlijke tekst, net zoals bij traditionele contactadvertenties, om de interesse te wekken bij potentiële matches. Probeer de inhoud op uw online profiel regelmatig te vernieuwen maar laat ook iets aan de verbeelding over. Blijf eerlijk over persoonlijke eigenschappen maar laat uw gehele levensverhaal nog even achterwege.

 

online dating met elitedating

 

echt liefde vinden elitedating   Online dating vraagt om een positieve toon

Naast de beschrijving van positieve elementen komt ook de vraag: “Wat mij niet aanstaat” aan de orde. De onprettige herinneringen aan een vorige relatie kunnen wrok en pijnlijke gevoelens oproepen. Dat is begrijpelijk en bovendien heel natuurlijk, het is echter belangrijk om niet te vergeten welke indruk u wilt achterlaten. Bewaar de onplezierige informatie eventueel voor een ander moment en leg de nadruk vooral op de positieve informatie. Juist wanneer u op zoek bent naar een partner.

Online dating biedt de kans om een partner voor het leven te ontmoeten, dit bereikt u waarschijnlijk niet door uw profiel als virtuele klaagmuur te gebruiken.

zoek een lief online elitedating   Geef een duidelijke omschrijving van uzelf

Het kan tijdens online dating soms knap lastig zijn om uzelf te beschrijven, daarom geven wij de mogelijkheid om het proces te pauzeren wanneer u even geen antwoord kan geven op een vraag. Wanneer u pauzeert tijdens het invullen is het goed om de vragen te onthouden die u lastig vond, het onderbewustzijn blijft er op die manier mee bezig. Een betere beschrijving zal u dan vanzelf te binnen schieten. Neem rustig de tijd om alle vragen in te vullen. En onthoud goed dat een aantrekkelijke en originele tekst het ijs al kan breken bij andere singles in België. Daarmee wordt de eerste stap gezet richting het opbloeien van iets moois!

 

 

Lees ook:

 • dating voor singles met niveau elitedating
  Dating voor hoger opgeleiden in België

  Als het op liefde aankomt is het veel eenvoudig om iemand speciaal te vinden als u op de juiste datingsite kijkt. ELITEDATING leden zijn grotendeels tussen de dertig en vijfenvijftig jaar en op zoek naar een serieuze relatie. Het zijn veelal opgeleide singles, die iemand zoeken om een gelukkige toekomst mee op te bouwen.

 • dating voor 50-plussers met elitedating
  50+ dating: zet de stap vandaag nog

  Dating voor 50-plussers is populairder dan ooit. Steeds meer senioren ontdekken de voordelen van online dating: eenvoudig, efficiënt en leuk! U kunt velen single leeftijdsgenoten leren kennen, terwijl u comfortabel thuis zit of onderweg naar werk bent. Sluit u zich ook aan?

 • alleenstaande moeders dating elitedating
  Dating voor Alleenstaande ouders

  Steeds meer single ouders schrijven zich in bij een datingsite om een geschikte partner te vinden die bij hun wensen, behoeftes en levensstijl past. Het is natuurlijk wel belangrijk om uw kind(eren) te betrekken in uw nieuwe relatie. Relatiepsychologe Sam Owen geeft antwoord op veel voorkomende vragen over dating voor alleenstaande ouders. Lees hier het interview.