Een romantische date voor twee: 8 onvergetelijke dates voor elk budget

Of u nu al jarenlang gelukkig getrouwd bent of dat u een eerste afspraakje heeft met een leuke man of vrouw die u via ELITEDATING ontmoet heeft, op een romantische date gaan is altijd een goed idee. We hebben het niet alleen over een diner met kaarslicht en Barry White op de achtergrond, maar romantiek in verschillende vormen en maten. Lees hier de acht meest romantische date-ideeën, die uw date naar een ander niveau zullen brengen.

1. De klassieker: een film voor het eten

Ga eerst samen naar de bioscoop en daarna uit eten of een drankje drinken. Kies een film uit die jullie allebei graag willen zien of ga juist naar een willekeurige film en laat u verrassen. U kunt tijdens het eten of drinken over de film praten, waardoor ongemakkelijke stiltes vermeden worden. Als het ijs eenmaal gebroken is, zal de gespreksstof daarna vanzelf komen.

Lees ook: De 8 Do’s and Don’ts voor uw eerste romantische vakantie

2. Bezoek een comedy show

Door samen een avond te lachen, wordt jullie band versterkt. Je kunt je geheel ontspannen en kunt later met veel plezier terugdenken aan deze gedeelde ervaring. Bovendien zijn deze shows vaak goedkoper dan een ticket voor het ‘traditionele’ theater. Lachen en genieten is alles wat u hoeft te doen.

ideeen en tips voor een romantische date elitedating.be Heeft u een eerste date ingepland met een speciaal persoon? Lees hier onze tips om goed voorbereid op uw afspraakje te verschijnen!

3. Daag elkaar uit

Laat de ander uw sportieve kant zien en daag hem of haar uit voor een potje tafeltennis, een yogasessie of een rondje schaatsen. Door te sporten komen er hormonen vrij die u gelukkig maken en de eventuele zenuwen wegnemen. Wat is er beter dan een date met twee gelukkige, ontspannen personen?

Bent u minder sportief ingesteld dan kunt u ook andere vormen van competitiviteit bedenken: een computerspel, een potje schaken of tafelvoetbal zijn ook leuke activiteiten om een date mee te beginnen. Bovendien blijkt uit onderzoek dat competitie het libido kan verhogen.1 Dus, waar wacht u nog op? Ga de strijd aan!

4. Een picknick in het park

Bij lekker weer is een picknick in het park of op het strand ideaal voor een eerste date. Spreek af dat jullie allebei een aantal kleine gerechtjes meenemen en iets te drinken. Dit is de perfecte gelegenheid een zelfgebakken taartje te delen, te flirten met elkaar en de ander beter te leren kennen. Bovendien weet u meteen of hij of zij een goede kok(kin)is!

5. Een romantisch diner voor twee

De klassieke romantische date met een diner, kaarslicht en een romantisch muziekje op de achtergrond is ook altijd een succes. Er wordt beweerd dat de liefde door de maag gaat; nog meer reden dus om extra uw best te doen. Maak een van u favoriete gerechten; het liefst iets wat u van tevoren al kunt voorbereiden zodat u niet de hele avond in de keuken hoeft te staan en u de volledige aandacht op uw potentiële partner kunt richten. Sluit het etentje af met een lekker dessert of een dessertwijn en misschien kunnen er aan het eind van de avond al plannen gemaakt worden voor een tweede date- waarbij de ander kookt, natuurlijk.

romatische date met uw grote liefde edarling.nl U kunt er ook voor kiezen met zijn tweeën te koken. Haal de ingrediënten in huis en ga samen los in de keuken.

6. Romantische date: genieten van de zonsondergang.

Een romantische ontmoeting met een laag budget. Een idee voor een bijzonder uitstapje is om samen de zonsondergang te bewonderen. Neem een drankje, een hapje en een kleedje van huis mee, zoek een mooi plekje uit en pak de hand van de ander terwijl u de oranje gloed langzaam achter de horizon ziet verdwijnen. Genieten van de kleine dingen in het leven, die u normaal voor lief neemt, kan zorgen voor een extra waardering van de alledaagse dingen.

7. Dwaal rond in een boekenwinkel

Bent u een echte boekenliefhebber? Dan zijn de kleine boekenboetiekjes de hotspot voor een romantische date. Begin uw eigen liefdesverhaal op deze magische plek en creëer uw eigen versie van de bekende Nothing Hill scene, waarin Anna Scott (Julia Roberts) en William Thacker (Hugh Grant) elkaar in een antieke boekwinkel ontmoeten.

vind uw partner online met elitedating Begin bij de reisafdeling en leer elkaar beter kennen door te praten over uw droomreizen- uit het verleden of in de toekomst.

8. Toerist in eigen stad

Uw stad met andere ogen bekijken kan een leuke, nieuwe ervaring zijn. Hang samen de toerist uit: haal een stadswandeling bij de VVV en ontdek standbeelden, gebouwen, pleinen en cafeetjes waarvan u, na lange tijd op dezelfde plek te hebben gewoond, niet wist dat ze bestonden. Bezoek eindelijk dat gratis museum waar u al zo lang heen wilt of laat u meeslepen door de gemoedelijke sfeer bij een lokale rommelmarkt. Het is de perfecte manier om uw wereld- en elkaar- in een nieuw licht te zien.

Heeft u genoeg inspiratie voor een romantische date, maar bent u nog op zoek naar een leuke man of vrouw die u kunt meenemen? Regisitreer u dan bij kosteloos bij ELITEDATING n probeer onze datingsite vrijblijvend uit.

Bronnen

1. menshealth.com/mhlists/16_ways_to_get_better_sex/printer.php

Over de auteur: Marthe Lem

Marthe Lem is redactrice bij ELITEDATING.

Bekijk meer artikelen geschreven door de Marthe Lem