Zekerheid

De ELITEDATING-hoofdlijnen voor veilig online daten:

Ondanks dat een groot deel van onze leden eerlijke en duidelijke gegevens invoert op onze website, is er ook een deel dat hierop een uitzondering vormt. Wij geven 6 tips waarmee u misleidende profielen kan herkennen en hoe u zich hier tegen het beste kan beschermen.

Het ELITEDATING-team test dagelijks de serieusheid van uw partnervoorstellen, om de kwaliteit van onze diensten te waarborgen. We controleren zorgvuldig alle voorstellen die u van ons ontvangt. Profielen waarin wij geen serieuze intentie terugvinden, of die spam kunnen bevatten, geven wij niet vrij en stellen wij dus ook niet aan u voor. Op deze manier proberen wij niet serieuze contacten te vermijden, maar helaas herkennen wij niet alle rotte appels. Daarom volgt hieronder een aantal tips voor het herkennen van misleidende profielen.

1. Onrealistische gegevens

Zet vraagtekens bij onrealistische gegevens van uw partnervoorstel. Uw match is 22 jaar oud, maar geeft aan een chirurg te zijn? Of hij/ zij is een effectenmakelaar, maar vindt geld niet belangrijk? Scepticisme is in zulke gevallen toegestaan. Vermijd het contact als u twijfelt aan uw partnervoorstel.

2. Ga zorgvuldig om met u persoonlijke informatie

Natuurlijk bent u nieuwsgierig wanneer u iemand leert kennen op het internet. U wilt veel over de persoon te weten komen en misschien zelfs direct telefoneren om eindelijk de stem van die sympathieke persoon te horen met wie u al enkele dagen heeft gemaild. Bedenk voordat u persoonlijke informatie zoals telefoonnummer of adres uitwisselt dat u dit niet meer ongedaan kunt maken. Geef uw persoonlijke gegevens enkel vrij als u hier een positief gevoel over heeft. Wees alert als de persoon tegenover u veel persoonlijke informatie van u vraagt en door blijft vragen, ondanks dat u aan heeft gegeven deze niet te willen geven. Let ook goed op als u in de eerste berichtenuitwisseling persoonlijke gegevens zoals uw e-mailadres of telefoonnummer verstrekt. Voor uw veiligheid kan u het beste via ELITEDATING berichten versturen. Opent u onder geen beding weblinks, die u van andere leden heeft ontvangen.

3. Ga niet in op financiële verzoeken

Wees gewaarschuwd als een partnervoorstel u om financiële hulp vraagt. In zo’n geval kunt u er direct van uitgaan dat het om een onbetrouwbaar profiel gaat. Ga niet in op het verzoek en meld dit direct bij onze klantenservice.

4. Neem geen overhaaste beslissingen

Het is belangrijk dat u zich goed voelt bij het besluit om uw partnervoorstel beter te leren kennen. Verstrek alleen uw telefoonnummer als u hier een goed gevoel bij heeft en spreek alleen af als u dit zelf ook wilt. Laat u niet overhalen, als u vindt dat het te snel gaat. Voelt u zich onder druk gezet? Dan zult u dit duidelijk moeten maken en bij twijfel is het verstandig om het contact te verbreken.

5. Veiligheid bij de eerste ontmoeting

De eerste ontmoeting is erg belangrijk bij het leren kennen van uw potentiële partner. Bedenk ook na een bepaalde band te hebben opgebouwd via telefonisch contact en e-mailuitwisselingen dat u met een vreemde afspreekt. Bij de eerste ontmoeting dient u aandacht te besteden aan de volgende punten:

– Spreek in het openbaar af, bijvoorbeeld in een café
– Informeer iemand over uw afspraak
– Gebruik niet te veel alcohol tijdens de eerste afspraak
– Laat uw eigendommen niet onbeheerd achter

6. Houd ons op de hoogte

Om de serieusheid van onze partnervoorstellen te waarborgen, zijn wij afhankelijk van uw hulp. Informeer onze klantendienst als u bij uw partnervoorstellen onjuiste of onbetrouwbare informatie vindt via [email protected].