Verliefd worden is gezond!

Trek uw mooiste kleren uit de kast, spuit uw favoriete parfum op, poets uw tanden en ga op date! Gun uzelf een leuke avond, maak plezier en geef de liefde een kans om toe te slaan. Verliefd worden kan niet alleen erg leuk zijn, het is ook nog eens gezond. Lees hier drie redenen waarom verliefdheid goed is voor de gezondheid!

Zeg ja tegen de liefde

Een beroemd Romeins dichter schreef ooit “ De liefde overwint alles; laten wij ons dan aan de liefde overgeven”. Deze eeuwenoude woorden hebben tot op het heden hun kracht niet verloren. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat bij het verliefd worden bepaalde stoffen vrijkomen die positieve lichamelijke effecten veroorzaken. Wist u dat verliefdheid bijdraagt aan een betere gezondheid, een groter gevoel van geluk en zelfs aan een mooier uiterlijk?

Bent u er klaar voor om het singlebestaan vaarwel te zeggen en verliefd te worden? Schrijf u nu vrijblijvend in bij ELITEDATING en vind uw grote liefde online!

1. Gezond verliefd

Het leven door een roze bril zien leidt tot een lager stressniveau. Hierdoor word je immuunsysteem sterker en wordt het risico op verschillende ziektes als kanker, depressies en hoge bloeddruk een stuk kleiner. Volgens Dr. John Gallacher, een academicus van de Cardiff University, leidt een stabiele, langdurige relatie tot een gezondere levensstijl en betere emotionele en lichamelijke gezondheid. Mensen in een relatie voelen zich goed over zichzelf en zijn optimistisch, waardoor ze minder neigen naar bijvoorbeeld overmatig drinken of roken.

2. Verliefd worden maakt gelukkig

Als u tot over uw oren verliefd bent worden er bepaalde stoffen aangemaakt door de hersenen. Twee van deze stoffen, dopamine en endorfine, spelen een grote rol bij het ervaren van plezier en geluk. Endorfine zorgt voor extreme vrolijkheid en dopamine is gerelateerd aan optimisme, energie en een gevoel van geluk. Verliefdheid kan soms bijna verslavend zijn!

3. Verliefd worden doet stralen

Door verliefdheid voel u zich energievol en gelukkig én ziet u er stralend uit. Een liefdevolle relatie zorgt ervoor dat het lichaam adrenaline produceert, waardoor de eetlust geremd wordt. Bovendien is een relatie goed voor het zelfvertrouwen. Zelfverzekerheid straalt u uit, waardoor uw aantrekkingskracht op anderen groter wordt. Ook worden de huid en de ogen stralender, het haar glanzender en worden uw wangen voorzien van een natuurlijke blos. Antirimpel crème, foundation en dieetpillen kunnen de deur uit als de verliefdheid u te pakken heeft.

Welke positieve effecten ervaart u bij het verliefd worden?

Over de auteur: Marthe Lem

Marthe Lem is redactrice bij ELITEDATING.

Bekijk meer artikelen geschreven door de Marthe Lem