Een succesvolle eerste romantische vakantie? De dos en don’ts op een rij

Voor de eerste keer op vakantie gaan met uw nieuwe partner kan de ideale manier zijn om dichter tot elkaar te komen. Hier zijn enkele tips om u nog meer van uw vakantie te laten genieten!

Men zegt dat op vakantie gaan met uw partner de ultieme test is voor uw relatie- een ontmoedigend vooruitzicht voor veel koppels. Maar het hoeft niet zo beangstigend te zijn. Het maken van een romantische trip met zijn tweeën kan jullie band juist versterken. Met behulp van Salama Marine, psychologe van ELITEDATING, kunt u hier de dos en don’ts lezen om er voor te zorgen dat uw eerste romantische vakantie een succes wordt.

De eerste romantische vakantie: leuk, maar spannend

Romantische vakanties kunnen helpen om uw relatie in zijn geheel te versterken. Volgens Salama zijn “Vakanties een goede mogelijkheid voor stelletjes om de balans op te nemen en hun relatie opnieuw te beoordelen wanneer ze weer thuis zijn. Het bespreken van uw dagelijkse leven van een afstand, vooral als u ontspannen op vakantie bent, maakt een constructief gesprek mogelijk.” Het is eenvoudiger om eventuele problemen, maar ook om dingen waar u gelukkig mee bent, in de relatie met elkaar te bespreken. Dit zal helpen uw connectie te verdiepen en om uw relatie te verbeteren wanneer u weer terug bent in uw ‘normale’ leven.

Lees ook: Hoe kunt u zich het beste voorbereiden op uw eerste kind?

Zit de welverdiende romantische vakantie er aan te komen en voelt u de druk toenemen? Of u nu een stedentrip plant, een week op het strand of een actief avontuur, ELITEDATING geeft u tips om uw romantische reis goed te laten verlopen.

Eerste romantische vakantie Dos

1. Kies een nieuwe vakantiebestemming – vind een plek waar u beide nog nooit eerder geweest bent en waar jullie allebei graag heen willen. U wilt niet ergens heen gaan waar u bijvoorbeeld een keer een wild weekend met uw vrienden of vriendinnen hebt beleefd. U zult alleen maar aan het vergelijken zijn en het gevoel hebben dat u de gids moet spelen voor uw partner. Creëer in plaats daarvan nieuwe, gezamenlijke herinneringen door samen een nieuwe bestemming te verkennen.

2. Plan de vakantie samen – Wanneer u naar het buitenland gaat met uw nieuwe partner wilt u er zeker van zijn dat de bestemming een aanvulling is op de interesses van uw beide. Deze kunnen natuurlijk verschillend zijn, maar dit hoeft zeker heen probleem te zijn. Het is normaal dat u compromissen moet sluiten wanneer u als een stel op vakantie gaat. Dit is alleen maar een goede kans voor u om van te voren te weten wat u kan verwachten van de trip, zonder onaangename verrassingen (wanneer hij bijvoorbeeld onthult dat hij elke dag wilt gaan wandelen terwijl u alleen uw slippers mee gebracht heeft).

Lees ook: Lastige schoonmoeders – vijf tips om de relatie te verbeteren

3. Probeer samen een nieuwe activiteit uit – Een vakantie met uw nieuwe liefde is de perfecte gelegenheid om iets nieuws uit te proberen- bent u ooit nieuwsgierig geweest naar surfen of waterskiën? Nu is uw kans om het te proberen! U zult dichter tot elkaar komen tijdens het nieuwe avontuur en het zal spannende, gezamenlijke herinneringen opleveren.

4. Spendeer ook wat tijd apart van elkaar – 24/7 met iemand doorbrengen is intens in elke gegeven situatie en het kan daarom voorkomen dat u af en toe iets prikkelbaarder bent naar de ander toe. Om onnodige ruzies te vermijden, is het gezond om af en toe ook wat tijd los van elkaar door te brengen. Zoals Salama voorstelt: “Hoewel vakanties een leuke manier zijn voor jullie tweeën om de band te versterken, is het belangrijk dat u niet vergeet om ook tijd voor uzelf te nemen. Wijd ook wat tijd aan een activiteit waar u alleen van kan genieten.” Denk bijvoorbeeld aan een wandeling op het strand in de ochtendzon of ga alleen naar een marktje om boodschappen te doen. De volgende keer dat u uw partner ziet voelt u zich verfrist en bent u blij om de dag met hem of haar door te brengen.

Eerste romantische reis Don’ts

1. Vergeet niet om medicijnen mee te nemen – Hoe fijn het ook is om weg te gaan, helaas krijgen velen van ons te maken met een zonnesteek, hevige verbranding of hardnekkige muggenbeten, die de romantiek kunnen verpesten. Het is wellicht niet sexy, maar wel belangrijk, om goed voorbereid te zijn als deze situaties zich voordoen. Breng de essentiële middelen mee om vervelende situaties te voorkomen.

2. Zit niet teveel op je telefoon – Er is niets erger dan een mooi moment te missen, omdat u beide vast gelijmd zat aan uw telefoon. Natuurlijk zijn er momenten dat u uw e-mail moet checken, maar houdt het tot een minimum wanneer u op reis bent. Leg uw telefoon weg en geniet van het moment en van elkaar.

3. Wees niet verrast als u nu en dan met elkaar kibbelt – Volgens Salama, “Hebben koppels de neiging om hele hoge verwachtingen te hebben, wanneer ze een romantische vakantie inplannen. Om teleurstelling te voorkomen, helpt het om realistisch te zijn- er zullen onoverkomelijk meningsverschillen ontstaan en dat is normaal.” En dat is waar- iedereen kibbelt met hun partner als ze op vakantie zijn- het is zelfs bijna onvermijdelijk als je een lange tijd zo intensief met elkaar doorbrengt. Gelukkig is er genoeg tijd om elkaar te kussen en het weer goed te maken.

4. Wees niet bang om verdwaald te raken – Een van de beste dingen van op vakantie zijn met uw partner is de vrijheid die u heeft voor het organiseren van uw reis. Vrij van verantwoordelijkheden, de stress en de tijdsdruk van thuis, kunt u de een hele dag rondslenteren, de omgeving leren kennen en verdwaald raken in de talloze straten van uw bestemming. Laat de kaart thuis en ga samen op avontuur!

Dus, voor iedereen voor wie de eerste romantische vakantie met hun partner binnenkort aanbreekt, zijn dit enkele bruikbare tips om u op weg te helpen. Maar uiteindelijk gaat het erom dat u ontspant en geniet van de tijd die u samen heeft!

Lees meer: Bent u terug van vakantie, en wilt u graag nog eens een romantische date beleven in eigen land? Lees hier onze tips voor een romantische date voor twee!

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie