De rol van seksualiteit: een wereldwijd onderzoek

Een kijkje in de slaapkamers van over de hele wereld! Hoe vaak duiken de Grieken tussen de lakens, hoeveel waarde hechten de Brazilianen aan hun seksleven en hoe lang nemen de Nederlanders de tijd om met elkaar te slapen? Lees hier meer over de rol van seksualiteit in verschillende landen.

In 2010 maakte condoomfabrikant Durex de resultaten bekend van het wereldwijde onderzoek naar seksuele gezondheid. Voor het onderzoek hadden ruim 26000 mensen in 26 landen een vragenlijst over hun seksleven ingevuld. In de alle landen bleek seksualiteit een verschillende rol te spelen.

Hoe belangrijk is seksualiteit?

Op de stelling ‘seks is belangrijk voor mij’, antwoordden de inwoners van de 26 landen heel verschillend. De Grieken hechten de meeste waarde aan seks. 80 % gaf aan dat ze het (zeer) met de stelling eens waren. Ook in Polen en Brazilië (beide 79%) speelt seks een belangrijke rol. In Nederland is dat minder het geval, 55 % reageerde bevestigend op de stelling. Thailand en Japan sluiten de rij. In deze landen beschouwt slechts 38% seksualiteit als belangrijk.

De meeste Japanners (90%) zijn dan ook niet tevreden over hun seksleven. De Nederlanders, en met hen de Nigerianen, Mexicanen, Indiërs, Grieken, Polen en Zuid-Afrikanen, zijn meer te spreken over de seks. De helft of meer van de respondenten uit bovenstaande landen gaf aan een bevredigend seksleven te hebben.

Wie hebben er het vaakst seks?

De Grieken staan weer bovenaan! De Griekse respondenten geven aan gemiddeld 164 keer per jaar seks te hebben. De Brazilianen zijn ook zeer actief, met gemiddeld 145 keer per jaar houden ze hun imago van ‘Latin Lover’ in stand. Rusland en Polen, beide 143 keer per jaar, kunnen er echter ook wat van. In Nederland is het met een gemiddelde van 94 keer minder vaak raak, wij staan daarmee op plaats 20. Japanners doen het minste aan seks. Uit het onderzoek blijkt dat zij gemiddeld 48 keer per jaar tussen de lakens duiken.

Hoe lang duurt het spel der liefde?

De Nigerianen blijken met een gemiddelde van 24 minuten de meeste tijd nemen om de liefde te bedrijven. Ook de Grieken haasten zich niet. Gemiddeld duurt de seks ruim 22 minuten. Ook de Nederlanders zijn gemiddeld bijna twintig minuten bezig. De Indiërs zijn het snelste, zij nemen nog geen 14 minuten de tijd om met hun partner naar bed te gaan.

Seks is goed voor de gezondheid?

91% van de Brazilianen is ervan overtuigd dat seks goed is voor de gezondheid. De Nederlanders – evenals de Duitsers, Canadezen en Chinezen – zijn daar minder zeker van. 66% van de respondenten vermoedt dat seks bijdraagt aan lichamelijk en geestelijk welbevinden. In Japan en Thailand heeft minder dan een derde van de mensen het idee dat het een positieve invloed heeft op gezondheid.

Het is duidelijk dat seksualiteit in alle landen een andere rol speelt. Zo blijken de Grieken veel waarde aan seks te hechten. Zij doen het dan ook vaak en relatief lang. Bovendien denken zij dat het goed is voor lichaam en geest! In Japan wordt er heel anders tegen seksualiteit aangekeken. Zij doen het minder vaak en uit het onderzoek blijkt dat zij het ook niet zeer belangrijk vinden. De precieze samenhang tussen die gegevens is echter moeilijk te achterhalen.

Nederlanders geven aan seks niet extreem belangrijk te vinden en zij doen het minder regelmatig dan in de meeste andere landen. De Nederlanders nemen er echter wel de tijd voor en, zo blijkt uit de enquête, we zijn er over het algemeen best tevreden over!

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie