Slim is sexy: hoe uw liefde voor boeken uw liefdesleven kan verbeteren

Kan het lezen van boeken uw kansen in de liefde verbeteren? Volgens de nieuwe enquête van ELITESINGLES wel!* 51%van de deelnemers geeft zelfs aan liever iemand te daten die graag leest. Het is officieel: slim is sexy! Verder onthullen we wat onze singles aantrekkelijk vinden op uw boekenplank.

Met hulp van onze leden en ELITEDATING’s psychologe Salama Marine, hebben we dit literair verlangen onderzocht en de bewering dat lezen sexy is getest.

Slim is sexy

Een ‘sapiosexual’ is iemand die intelligentie als de meest aantrekkelijke eigenschap beschouwd van een partner. Het is niet de fysieke aantrekkingskracht die telt; diepgaande discussies en uitdagende gesprekken die de geest prikkelen vormen het voorspel. Het is een opkomende trend in dating en relaties, die gevoed wordt door de technologische vooruitgang in de afgelopen decennia.

Tip: Eerste hulp bij dating: drie datingtips voor de eerste date

Bent u benieuwd hoe de Belgische singles denken over ‘smart is sexy’? Lees dan verder!

De nummers liegen niet: slim is sexy!

Meer dan de helft van de 724 singles die deelnamen aan de ‘Boekenkast’ enquête gaven toe dat ze graag iemand zouden daten die van lezen houdt. Deze interesse voor geletterdheid is een trend die steeds weer naar voor lijkt te komen. Zo bleek uit een eerdere enquête over hoe de inrichting van uw huis uw date kan beïnvloeden, dat een volle boekenkast voor 25% van de vrouwen hét item is dat de woning van een potentiële partner aantrekkelijk maakt.

Lees ook: Hoe wordt (seksuele) aantrekkingskracht bepaald?

ELITEDATING’s psychologe Salama Marine suggereert dat een interesse in meer ‘rustige’ hobby’s zoals lezen kan betekenen dat “uw date een gebalanceerd, onafhankelijk individu is die iets te bieden heeft- wat vaak aantrekkelijk is voor singles, vooral in het begin van de relatie.” Lezen maakt u dus een gebalanceerd en intelligent persoon!

Dus slim is het nieuwe sexy- maar wat is het precies wat we lezen dat ons aantrekkelijk maakt? Onze enquête onthult wat mannen en vrouwen graag zouden zien in de boekenkast van een potentiële partner.

1. Mysterie is de sleutel

De weg naar het hart van de meeste singles ligt achter een sluier van mysterie. Op de vraag “Wat is het meest aantrekkelijke genre dat een potentiële partner kan lezen” kozen zowel mannen (28%) als vrouwen (30%) thrillers als het meest sexy genre.

Bij de vrouwen staat online content op de tweede plaats: 23% ziet graag een moderne man achter een laptop of tablet de nieuwste artikelen van de dag lezen, terwijl 21% van de vrouwen hun partner juist liever ziet met een goede klassieker in de hand. Bij de mannen staat non-fictie met 21% op de tweede plaats, gevolgd door erotica met 21%.

2. Fantasie blijft fantasie

Wilt u iemand met iemand flirten terwijl u in de trein op weg naar uw werk zit, is het beter uw Harry Potter boek in uw tas te laten zitten. Zowel mannen als vrouwen in België zien hun toekomstige partner liever niet met de neus in een fantasieboek zitten. Fantasieën komen ergens anders wellicht beter tot hun recht.

3. De liefde voor boeken brengt liefde in het leven

Hoewel het genre een rol kan spelen in aantrekkelijkheid, laat de enquête uiteindelijk zien dat lezen sexy is, ongeacht aan welk genre u de voorkeur geeft.

Volgens Salama Marine, psychologe van ELITEDATING, bestaan er verschillende redenen waarom singles een voorliefde hebben voor degene die van boeken houden, maar de voornaamste reden is dat “mensen kijken naar diegene die interessante hobby’s hebben- en lezen is daar één van. Waarom? Omdat een goed boek kan leiden tot diepgaande discussies.” Ze voegt hier aan toe dat “uw smaak voor boeken bepaalde aspecten van uw persoonlijkheid kan benadrukken: bent u nieuwsgierig, romantisch of dromerig? Door het delen van uw smaak en voorkeuren kunt u uw innerlijke wereld laten zien en delen met andere.”

Dus, smart is het nieuwe sexy en lezen kan u aan een date helpen! En, zoals blijkt uit de enquête, stoppen de Nederlandse singles graag hun neus in de boeken: maar liefst 80% leest voor zijn of haar plezier en slechts 2% beschouwd mensen die lezen als saai. Volgens Salama laat deze populariteit zien dat “lezen een passie is die u gemakkelijk kunt delen met uw partner”- waardoor het een goede gemeenschappelijke basis kan vormen voor een vaste relatie.

Kortom, als u goed te boek wilt staan bij iemand, begin met een goed boek. Waarom? Omdat lezen – officieel- sexy is.

Bronnen

*Enquête onder 724 Nederlandstalige singles

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie