Ik ben een:
Geef hier uw geslacht aan.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een geldig wachtwoord in.
« Ga terug naar de vorige stap
58/42
58% van onze leden is vrouwelijk

155,000+
WEKELIJKSE NIEUWE LEDEN

Gemiddelde aantal aanmeldingen in Europa in 2018.

VEILIG & ZEKER

De dagelijkse, strenge controles van profielen zorgen voor een veilig datinggevoel met echte mensen.

Een gratis datingsite versus een betaalde datingsite, wat kiest België?

Besparen, de broekriem aanhalen en op de kleintjes letten. Kortingsacties en aanbiedingen bereiken dagelijks veel geïnteresseerde consumenten. Om te voorkomen dat er teveel wordt betaald neemt de populariteit van vergelijkingsites in rap tempo toe. Het is uiteraard verstandig om op rationele basis aankoopbeslissingen te maken. Maar zouden we niet moeten oppassen dat we in een cultuur belanden waarin de prijs van producten en diensten de enige motivatie gaat vormen? Vooral wanneer het om uw persoonlijke informatie gaat, is alleen het beste goed genoeg, toch?

Is een gratis datingsite wel betrouwbaar?

Steeds meer dagelijkse activiteiten verplaatsen zich van de fysieke wereld naar het grote virtuele doolhof waar zoekmachines ons de weg wijzen. We hoeven tegenwoordig bijna de deur niet meer uit om aan onze primaire behoeftes te voldoen. Maar het blijft oppassen met gevoelige informatie op internet. Uit de ‘Eurobarometer’ blijkt namelijk dat twaalf procent van de internetgebruikers binnen de EU wel eens te maken heeft gehad met internetfraude. Bovendien denkt 74% van de Europeanen dat de mogelijkheid om ten prooi te vallen aan cybercriminaliteit het afgelopen jaar is toegenomen1. Blijf daarom altijd goed opletten als u wilt gaan daten via internet.

Het is natuurlijk lastig om zelf de veiligheid van elke website diepgaand te controleren. Maar wanneer men alleen kijkt naar de vormgeving en het taalgebruik van een website kan professionaliteit van de achterliggende organisatie vaak al worden ingeschat. De zoekresultaten die we krijgen bij ‘gratis daten’ bevatten voornamelijk datingsites waar direct profielen bekeken kunnen worden, waar advertenties ruimschoots aanwezig zijn, en waar de vormgeving er wat goedkoop uitziet. Die impressie beïnvloedt de waargenomen betrouwbaarheid van een datingsite waarschijnlijk al.

Neem geen onnodige risico’s op gratis datingsites

Toch laat men zich niet altijd weerhouden om persoonlijke gegevens achter te laten. Maar vooral wanneer het om privé-diensten gaat, zouden we ons niet alleen op de factor prijs blind moeten staren zoals mogelijk bij een gratis datingsite het geval is. Gratis klinkt voor sommigen als muziek in de oren, maar het gevaar ligt op de loer dat we de waarde van kwaliteit en persoonlijke aandacht uit het oog verliezen.

Tip: Lees hier de voordelen van een relatiesite

Het is voor online aanbieders dus van essentieel belang dat zij een veilige omgeving ontwikkelen. Een solide webmilieu creëren vraagt om goede beveiliging. Nu rijst de vraag of men van een gratis datingsite kan verwachten dat die veilige omgeving altijd wordt gewaarborgd. Door het lezen van de privacyverklaring en algemene voorwaarden van een website kunt u de kans op onveilig gebruik al drastisch verkleinen. Voorkom misbruik van gegevens door met de volgende punten rekening te houden2:

• Controleer aan wie u persoonlijke gegevens mailt.
• Verander regelmatig van wachtwoord.
• Controleer de ‘s’ achter ‘http’ in het webadres.
• Zet uw automatische updates en firewall aan en instaleer antispyware en een visusscanner.

Gratis daten, voor niets gaat de zon op.

Nederlanders ergeren zich, op televisiereclames na, het meest aan reclame via internet, blijkt uit een onderzoek over mediabeleving van TNS Nipo3. Gratis datingsites hebben vaak het nadeel dat zij van de advertentie-inkomsten moeten leven, met als gevolg de gebruiksvriendelijkheid af te waarderen. Daar wij het vertrouwen in onze service, met gebruiksvriendelijkheid als belangrijkste drijfveer, voortdurend trachten te verbeteren, houden wij ELITEDATING als serieuze en betrouwbare datingsite vrij van reclame.

In tegenstelling tot Belgische datingsites die zich volledig op gratis dating richten ontvangen leden bij ELITEDATING een hoogwaardige service en kwalitatieve dienstverlening. Daarnaast krijgen nieuwe leden na het invullen van de vragenlijst, een persoonlijkheidsprofiel gebaseerd op een wetenschappelijk model. Na het invullen van de test, kunt u uw matches bekijken en eventuele foto’s uploaden om jouw profiel persoonlijker te maken.

Kiest u voor gratis uitproberen én kwaliteit en veiligheid?

Bent u op zoek naar een datingsite die kwaliteit, veiligheid en bescherming van uw informatie hoog in het vaandel heeft staan, dan bent u bij ELITEDATING aan het juiste adres. De kwaliteit van onze website wordt gekenmerkt door gebruiksvriendelijkheid en een servicegerichte helpdesk. Bovendien kunt u bij daten in de stad of provincie naar voorkeur. Een date in Leuven of liever in Vlaanderen? Het kan allemaal!

Dus denkt u klaar te zijn voor de volgende stap in uw leven? Meld u dan nu vrijblijvend aan op onze website!

 

Bronnen

1) europa.eu/rapid/press-release_IP-12-751_nl.htm?locale=en
2) nederlandveilig.nl/veiliginternetten/
3) cebuco.nl/uploads/artikeldownloads/Mediabeleving_2011-12.pdf

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie