Ik ben een:
Geef hier uw geslacht aan.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een geldig wachtwoord in.
« Ga terug naar de vorige stap
58/42
58% van onze leden is vrouwelijk

155,000+
WEKELIJKSE NIEUWE LEDEN

Gemiddelde aantal aanmeldingen in Europa in 2018.

VEILIG & ZEKER

De dagelijkse, strenge controles van profielen zorgen voor een veilig datinggevoel met echte mensen.

Relatiesites of datingbureaus – wat past beter bij u?

De dienstverlening van traditionele relatiebureaus lijkt voor een groot deel te zijn overgenomen door relatiesites. Maar voor beide alternatieven is wat te zeggen. Flexibel, laagdrempelig en de mogelijkheid om met meerdere singles tegelijk in contact te komen, maken online daten buitengewoon aantrekkelijk. Daarentegen heerst er na de online revolutie toch steeds meer behoefte aan authenticiteit en persoonlijk contact. Hoe kan men deze controverse verklaren? ELITEDATING zet beide alternatieven uiteen.

Van traditiegetrouw naar relatiesites

De geschiedenis leert ons dat relatiebemiddeling niet alleen in deze tijd een rol speelt. Zo heeft het Joodse geloof vanuit haar traditie de “shadchan” (huwelijksmakelaar), deze gaat discreet op zoek naar een partner binnen de geloofskring. In het oude Perzië (Iran) fungeerde de familie van jonge mensen als derde partij bij het vinden van een partner. Deze fase van het Iraanse huwelijksproces wordt “khastegari” genoemd. Tegenwoordig zien we ook voor specifieke groeperingen datingsites verschijnen, zoals dating voor hoger opgeleiden. Ook worden conventionele manieren van partneradvies steeds vaker vervangen door relatiesites.

De bemiddelaar

De offline relatiebemiddelaar kenmerkt zich door een persoonlijke benadering bij het vinden van een geschikte partner en het zoeken naar een serieuze relatie. Wanneer men in hogere mate behoefte heeft aan begeleiding en persoonlijk advies dan volstaat een relatiebureau wellicht meer dan een relatiesite. Aan de hand van die keuze kan men verschillende typen datingbureaus afwegen. Het ene bureau legt het accent meer op een actieve vorm van relatiebemiddeling, terwijl het andere bureau de keuze uit verschillende singles aan de leden zelf over laat. Om erachter te komen welk variant voor u de grootste meerwaarde levert, is het verstandig om bij meerdere bureaus een kennismakingsgesprek in te plannen.

Het uitzoeken en vergelijken van de verschillende relatiebureaus is een tijdrovende activiteit. In een maatschappij waar de rol van tijd verandert, komt de nadruk meer op efficiëntie te liggen. Daarmee kan wellicht de populariteit van online datingservices worden verklaard.

Relatiesites en de voordelen

Zoals eerder al is genoemd, zorgen flexibiliteit, toegankelijkheid en tijdsbesparing voor een toenemende populariteit van daten via het internet. Zo kunt u bijvoorbeeld, wanneer het u uitkomt, in een vertrouwde omgeving op zoek gaan naar iemand die uw leven zou kunnen verrijken. Bovendien geeft een anonieme internetbarrière u de ruimte om met meerdere mensen tegelijk in contact te komen, met een kleinere kans op geforceerde publiekelijke situaties.

Men kan elkaar wat beter leren kennen en aanvoelen of een ontmoeting überhaupt wel de moeite waard is door middel van e-mail of andere berichtvormen. In het geval van een relatiesite, voorziet voorafgaand contact de eerste ontmoeting van eerste basis voor een conversatie. Hierdoor komt sneller een ontspannen gesprekssfeer tot stand dat bijdraagt aan het kennismakingsproces.

U wilt online dating een kans geven?

Als platform voor singles die op zoek zijn naar een serieuze lange termijn relatie onderscheidt ELITEDATING zich op vele gebieden van vergelijkbare diensten. Met onze uitgebreide service en professionaliteit bieden wij een compleet online datingbureau voor de huidige single die op zoek is naar een duurzame relatie. Wij bieden voor iedereen een datingservice op maat aan:

– een vrouw op zoek naar een man,
seniorendating of
gay dating
dating voor alleenstaande ouders

Door middel van een uitgebreide persoonlijkheidstest worden op psychologische basis de menselijke eigenschappen naar voren gehaald. De persoonlijkheidstest bestaat uit meer dan 200 vragen en maakt voor elk nieuw lid een karakterschets. Tevens kunnen er persoonlijke voorkeuren worden gegeven die bijvoorbeeld betrekking hebben op de kinderwens, rookgedrag of de afstand tussen beide. Op basis van die kennis, biedt ELITEDATING de meest geavanceerde relatiesite en vertrouwen duizenden andere Belgen op onze service.

Benieuwd naar onze service? Meld u aan en vul de persoonlijkheidstest vandaag nog in!

Over de auteur: Samuel Borst

Samuel Borst is redacteur bij ELITEDATING.

Bekijk meer artikelen geschreven door de Samuel Borst