Eerste hulp bij het waarmaken van goede voornemens!

Elk jaar zijn ze er weer, maar vaak worden ze snel vergeten. Beloftes voor in de toekomst, die in het heden vaak verbroken worden. Goede voornemens zijn makkelijker te maken dan te realiseren. Maar dit jaar gaan we het anders doen! In samenwerking met relatiepsychologe Sam Owen geeft EliteDating advies over hoe u het best uw goede voornemens voor het komende jaar kan waarmaken.

Maar hoe kunt u er dit jaar voor zorgen dat het gemakkelijker is om uw voornemens te realiseren?
We vroegen het relatiepsychologe Sam Owen.

Owen: “Stel een of twee haalbare doelen op waar u echt een brandend verlangen naar hebt om deze te bereiken. Deze doelen moeten u motiveren en voortduwen, zodat u het volhoudt wanneer het even wat minder gaat. Wanneer u gemakkelijk zonder het gestelde doel kunt leven, is het geen geschikte doelstelling.”

Volgens Owen is het ook belangrijk om uw hersenen duidelijk te instrueren over wat het precies is dat u wilt bereiken, “zodat uw brein mogelijkheden ziet, creëert en grijpt om het werkelijkheid te maken. Neem de tijd om uzelf in te beelden alsof u het doel bereikt hebt en focus op die gevoelens; stel u voor wat uw zintuigen zouden absorberen wanneer u uw doel bereikt hebt.”

“Herinner uzelf eraan hoe het zal voelen wanneer u uw doel wel bereikt hebt en als u dat doel niet bereikt hebt. Als u moeilijke momenten heeft en op een zijspoor raakt, wees niet te hard voor uzelf, maar zorg dat u direct weer op het rechte pad komt. Blijf doen wat u weet dat u moet doen om uw uiteindelijke doelen te bereiken!”

Op nummer een van de goede voornemens van singles voor het nieuwe jaar staat verliefd worden. De zoektocht naar een passende partner kan echter een lange weg lijken als uw ervaringen tot dusver niet zo positief zijn.

Hoe begint u met daten met een frisse blik?

Owen: “Onthoud goed dat het verleden u niet definieert; uw handelingen vandaag definiëren u en deze handelingen vormen uw toekomst. Vraag uzelf: wat kan ik net iets anders doen vandaag om een nieuw en beter resultaat te behalen dan in het verleden? Het is altijd goed om nieuwe manieren uit te proberen om potentiële dates te ontmoeten. Onthoud goed: volharding loont. Het gebruik van EliteDating bijvoorbeeld is een geweldige manier om een potentiële partner te ontmoeten en het maakt niet uit als het even duurt om iemand te ontmoeten die echt uw interesse wekt.”

EliteDating wenst u veel geluk met het realiseren van uw voornemens,wensen en dromen en hopen dat het zo snel mogelijk werkelijkheid wordt!

Over de auteur: Marthe Lem

Marthe Lem is redactrice bij ELITEDATING.

Bekijk meer artikelen geschreven door de Marthe Lem