Contactadvertenties in de moderne tijd

“Een heer van rond de dertig jaar, die zegt dat hij een heel groot landgoed bezit, zou graag willen huwen met een jongedame die een vermogen heeft van ongeveer 3000 pond.” Dit was de eerste contactadvertentie ter wereld die in juni 1695 werd geplaatst in het Londonse blad Collection for the improvement of husbandry and Trade. Tegenwoordig wordt op soortgelijke manier en in toenemende mate via internet contact gezocht, dat vereist enige vorm van creativiteit. Hoe kunt u creatief zijn bij het maken van een persoonlijke advertentie? ELITEDATING geeft u praktische tips!

De eerste Belgische contactadvertentie

De eerste Belgische advertentie stamt vermoedelijk uit 1797 en is afkomstig van een vijfentwintigjarige man. Hij zocht een “weduwe of jonge dochter, liefst van de Gereformeerde Godsdienst, en vooral het tegenwoordig heerschend politicq systema toegedaan, en die bereid is na rijp beraad aan een huwelijk te gaan denken.”¹

Ondanks dat het toendertijd werd verafschuwd, werden contactadvertenties door de jaren heen een populaire manier om een relatie te zoeken. De trend is pas in de twintigste eeuw gaan doorzetten maar de acceptatie leek lange tijd uit te blijven. Mensen werden vaak uitgelachen omdat men niet geloofde dat de perfecte partner gevonden kon worden via deze weg.

De virtuele contactadvertentiemarkt

Tegenwoordig gebruiken we steeds vaker het wereldwijde web om iemand te leren kennen, waardoor de traditionele contactadvertentie steeds meer naar de achtergrond lijkt te verdwijnen. Het zoeken naar een partner via online dating lijkt een stuk eenvoudiger aangezien singles op een makkelijke manier op oproepen kunnen reageren. Maar om de ware te kunnen vinden, is het belangrijk dat u zichzelf aanbiedt met een effectieve oproep. Hoe u dit het beste kunt toepassen op u online datingprofiel?

Waar er in contactadvertenties korte-, weinig zeggende teksten gebruikt worden, wordt er in online profiel van u verwacht dat deze persoonlijk geschreven wordt. Maar hoe kunt u er tussen duizenden profielen uitspringen? Om uw datingprofiel zo aantrekkelijk mogelijk te maken, hebben wij een top vier met tips opgesteld:

1) Een foto zegt meer dan duizend woorden

Vaak is het eerste waar men naar kijkt; de foto. Wanneer u wilt dat uw profiel gelezen wordt,

is het dus belangrijk dat u een foto van uzelf toevoegt. Het beste is een recente foto om verwarring van leeftijd te voorkomen. Ook is

het belangrijk om een foto te kiezen die

duidelijk is. Een overbelichte- of foto genomen tijdens een feest, lijkt vaak geen verstandige keuze. Selecteer de foto nauwkeurig, want zoals bekend; een blik zegt vaak meer dan duizend woorden.

2) Trek de aandacht met een paar persoonlijke zinnen over uzelf!

Er wordt gevraagd uzelf te omschrijven in een aantal zinnen? Het is belangrijk dat deze profieltekst een weerspiegeling vormt van uw persoonlijkheid en tegelijkertijd de aandacht vraagt. U kunt zich voorstellen dat “een levenslustige 45 jarige vrouw zoekt haar partner voor het leven” waarschijnlijk meer aandacht zal krijgen dan “vrouw zoekt man”. Maak geen opsomming van een aantal trefwoorden om uzelf te beschrijven, maar schrijf hele zinnen waarin een beetje van uw creativiteit gevraagd is om origineel uit de hoek te komen.

3) Maak uw contactadvertentie persoonlijk

Ook kunt u w tekst aantrekkelijker maken door, wanneer u al beschikt over een profiel, wat meer van uw persoonlijkheid mee te nemen. Vertel iets over uzelf en uw karakter, citeer een zin waarin duidelijk wordt hoe een goede vriend of vriendin u zou beschrijven. Maak een humoristische opmerking of gebruik wat zelfspot om de aandacht van de lezer te trekken en een glimlach op het gezicht van uw profielbezoeker te toveren.

4) Houd het doel in het achterhoofd!

Bescheidenheid en verlegenheid kunnen net als overdrijven, een afknapper zijn. Denk daarom aan het doel van uw contactadvertentie; u wilt op zo’n manier interesse wekken bij de lezer van uw profiel, dat hij of zij eigenlijk meteen contact met u wílt opnemen. Zorg dat u eerlijk bent in de beschrijvingen. U zou toch ook zelf niet willen dat u uiteindelijk een totaal ander persoon voor u heeft staan dan verwacht?

Zijn deze tips handig voor uw datingprofiel? Laat het ons weten!

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie