Vijf manieren waarop een glimlach uw singleleven een boost kan geven

Gimme gimme, gimme just a little smile. Een glimlach kan soms het enige zijn wat er nodig is om de dag van iemand anders op te vrolijken. In samenwerking met partner psychologe en relatiecoach Sam Owen, legt elitedating u uit waarom een glimlach het belangrijkste wapen is in de kunst van het verleiden. Fijne World Smile Day!

1. Flirten wordt een stuk gemakkelijker

Een kleine glimlach kan grote veranderingen teweeg brengen. Uit onderzoek blijkt dat glimlachen de stress vermindert en dat het onze gevoelens van geluk stimuleert, omdat het psychologische veranderingen initieert zoals een verlaagde hartslag en het aanmaken van endorfine en serotonine. We kunnen deze veranderingen zelf ‘faken’; door te lachen vertellen we aan onze hersenen dat we blij zijn, zelfs als we gestrest en nerveus zijn! 1

Doordat onze geest associaties maakt met verschillende lichaamshoudingen en gezichtsuitdrukkingen, kunnen we bepaalde emoties terugroepen door simpelweg de lichaamstaal te imiteren die onze hersenen associëren met deze emotie. Door het gebruik van een glimlach om u blijer te voelen, zult u helder nadenken, beter in staat zijn om aan een goed gesprek deel te nemen en vakkundig uw date charmeren. Het is misschien geen lange termijn oplossing, maar door een kort glimlachje hier en daar schiet uw zelfvertrouwen omhoog, uw stressniveau omlaag en zal uw algemene feel good factor stijgen. Alles wat u nodig heeft om te flirten als een pro.

Soms is je blijdschap de oorzaak van je glimlach, maar soms kan je glimlach de oorzaak van je blijdschap zijn. – Thich Nhat Hanh.

2. Je ziet er aantrekkelijker uit dan wanneer u make-up draagt

Gestrest over uw eerste date make-up? Misschien wordt het tijd om voor de au natural look te gaan: uit recent onderzoek blijkt dat een glimlachend, natuurlijk gezicht voor 69% van de mensen aantrekkelijker is dan iemand die make-up draagt en niet lacht. Als u nog niet zeker genoeg bent om zo ver te gaan, laat u make-up dan een beetje ingetogen en zorg ervoor dat u er een glimlach bijdraagt. Niet alleen is de natuurlijke look erg aantrekkelijk voor sommige mannen, het laat ook onbedoeld zien dat u zelfverzekerd bent (wat een aantrekkelijke eigenschap is) en dat u eerlijk bent (u krijgt wat u ziet).

3. U straalt positiviteit en vriendelijkheid uit

Als we oprecht naar iemand lachen, kunnen we een aantal dingen overbrengen. Een glimlach kan betekenen dat we open, vriendelijk, gastvrij optimistisch en hartelijk zijn. Dit zijn allemaal aantrekkelijke en stimulerende karaktertrekken, omdat ze invloed kunnen hebben op hoe een ander persoon zich voelt: welkom, veilig, gelukkiger enzovoorts. Bovendien, als we met iemand communiceren die lacht, is ons brein geneigd om de glimlach te imiteren, waardoor we ons blijer voelen en meer ontspannen. Als u graag een connectie wilt maken met iemand is het erg belangrijk dat diegene zich blij en ontspannen voelt! Als u mensen altijd een gevoel van geluk en ontspanning geeft, zullen hun hersenen u associëren met deze positieve gevoelens.

Een warme glimlach is de universele taal van vriendelijkheid – William Arthur War

4. U ziet er betrouwbaarder uit 2 3

Wie u het ook vraagt, vertrouwen zal altijd naar voren komen als een van de belangrijkste kwaliteiten in een partner. In verschillende studies worden glimlachende mensen hoger beoordeeld in zowel extraversie als vrijgevigheid en er wordt aangetoond dat mensen maar liefst 10% meer vertrouwen hebben in mensen die glimlachen. Gelukkig is het niet eenvoudig om betrouwbaarheid te faken. De meest authentieke glimlach bouwt zich geleidelijk op, waarbij het een ½ seconde duurt om over het gezicht te gaan en een specifieke spier in het oog (de orbicularis oculi) te bereiken. Dit soort glimlachen wordt als betrouwbaar, oprecht en flirterig geïnterpreteerd! 456

Een glimlach bereikt plekken die moeilijk toegankelijk zijn. – Steve Wilson.

5. Je wordt vaker versierd

Deze is alleen voor de vrouwen. De glimlach van een vrouw kan een groot aantrekkingskracht hebben op mannen, zelfs meer dan een flirterig oogcontact. In een studie naar flirtgedrag in een bar, werden vrouwen die alleen oogcontact gebruikten 20% van de keren benaderd, terwijl dit toenam tot 60% wanneer het gecombineerd werd met een glimlach. Onthoud: een glimlach is verwelkomend en als u glimlacht, weerspiegelen zijn hersenen instinctief jouw uitdrukking waardoor ze ook gaan glimlachen. Hierdoor worden gevoelens van ontspanning en optimisme gecreëerd. Kortom, wilt eindelijk uw ware liefde om u vingers binden, dan rest er nog slechts een ding: SMILE!

Bronnen

1. psychologicalscience.org/index.php/news/releases/smiling-facilitates-stress-recovery.html
2. blog.bufferapp.com/the-science-of-smiling-a-guide-to-humans-most-powerful-gesture
3. spring.org.uk/2011/06/10-hidden-benefits-of-smiling.php
4. spring.org.uk/2011/06/10-hidden-benefits-of-smiling.php
5. spring.org.uk/2010/06/duchenne-key-to-a-genuine-smile.php
6. spring.org.uk/2007/05/slow-smile-attracts.php

Over de auteur: Marthe Lem

Marthe Lem is redactrice bij ELITEDATING.

Bekijk meer artikelen geschreven door de Marthe Lem