Ik ben een:
Geef hier uw geslacht aan.
Voer een geldig e-mailadres in.
Voer een geldig wachtwoord in.
« Ga terug naar de vorige stap
58/42
58% van onze leden is vrouwelijk

155,000+
WEKELIJKSE NIEUWE LEDEN

Gemiddelde aantal aanmeldingen in Europa in 2018.

VEILIG & ZEKER

De dagelijkse, strenge controles van profielen zorgen voor een veilig datinggevoel met echte mensen.

Singles: hoe u weet of u klaar bent voor een serieuze relatie

In België wonen nu meer dan 1,5 miljoen singles. Volgens een studie uitgevoerd door Microsoft1 is een op de twee Belgen bereid om te investeren in een serieuze relatie. Bovendien is een derde van de Belgische singles ervan overtuigd dat je de juiste partner kunt vinden via het internet. Maar hoe kan een periode van single zijn voordelig zijn voor een toekomstige relatie? Hoe voelt het om klaar te zijn om de sprong te wagen en het singlebestaan achter je te laten?

De wereld van de alleenstaanden

Tussen 2008 en 2013 is het aantal alleenstaanden in België met 5,7% gestegen naar 1,6 miljoen.2 Veel van deze singles zijn wel op zoek naar een geschikte partner, maar hebben geen tijd of komen simpelweg niemand tegen. Onder de alleenstaanden zijn zowel jongeren als ouderen. Sommige mensen vinden het fijn om single te leven: er hoeft geen rekening gehouden te worden met iemand anders. Andere singles zij echter op zoek naar een serieuze relatie en willen graag een geschikte partner vinden waarmee ze hun liefde en leed kunnen delen.

Singles in België: gelukkiger alleen of met partner

Meer dan alleen een status, is het vrijgezellenbestaan tegenwoordig een manier van leven, wat niet noodzakelijk synoniem is aan eenzaamheid. De single man of vrouw heeft vaak een uitgebreid sociaal leven, is nieuwsgierig naar nieuwe ervaringen en heeft een bepaalde drang naar onafhankelijkheid. De periode als single kan dienen als een ontdekkingsreis naar uzelf. Dit is essentieel om te weten wie u bent en om een beter idee te krijgen van wat u zoekt in een partner en in een relatie.

Lees ook: Niet meer alleen zijn. Zeg vaarwel tegen de eenzaamheid

Bovendien biedt de tijd als single de ideale mogelijkheid om de dingen te doen die al jarenlang op uw lijstje staan, maar die lastiger zijn met een vaste partner. Een grote reis maken, een tijd in het buitenland wonen of u volledig richten op uw carrière bijvoorbeeld. Als u deze wensen van uw lijstje kunt afstrepen zal u in uw toekomstige relatie of huwelijk beter in staat zijn een sterkere en stabielere partner te zijn.

Van alleenstaand tot samen

De weg naar de liefde kan lang zijn, met velen omwegen en obstakels. Wanneer de dag echter aanbreekt dat u een andere single man of vrouw ontmoet waar u een klik mee voelt, bent u klaar om op een romantische date te gaan, de liefde te laten opbloeien en deze speciale persoon toe te laten in uw leven. Een succesvolle en stabiele relatie beginnen en onderhouden kost tijd en energie. Maar uiteindelijk is het de moeite meer dan waard. Iemand aan uw zijde die u kunt vertrouwen, die altijd voor u klaar staat en u een gevoel van veiligheid geeft.

Lees ook: Top 5 Belgische steden waar de aantrekkelijkste singles wonen

Single vrouwen en mannen opgelet: online dating iets voor u?

Bent u er klaar voor om het vrijgezellenleven vaarwel te zeggen? Bent u er klaar voor de stap te zetten, andere singles te ontmoeten en wellicht de ware liefde tegen te komen? Schrijf u dan gratis in op onze datingsite! Door onze uitgebreide psychologische persoonlijkheidstest in te vullen komt u alles te weten over uw persoonlijkheid en krijgt u alleen partnervoorstellen van singles die aansluiten bij uw karakter en persoonlijke voorkeuren.

Of u op zoek bent naar single mannen, 50 plus dating of dating voor alleenstaande ouders, wij helpen iedereen graag zo goed mogelijk met hun zoektocht naar de liefde!

Bronnen

1. levif.be/actualite/un-tiers-des-celibataires-belges-croit-en-l-amour-sur-internet/article-normal-147371.html

2. demorgen.be/binnenland/aantal-alleenstaanden-nam-in-periode-2008-2013-toe-met-5-7-procent-a1706954/

Over de auteur: Samuel Borst

Samuel Borst is redacteur bij ELITEDATING.

Bekijk meer artikelen geschreven door de Samuel Borst