Alleen met kerst – wat te doen?

Verlichte raamkozijnen, besneeuwde straten, kleurige cadeaus, uitgebreide diners en de oneindige herhaling van kerstliederen. Hoewel de feestdagen voor de een veel plezier en warmte brengen, kan de ander het juist ervaren als een zeer eenzame periode. Alleen zijn met de kerst kan ervoor zorgen dat u ontzettend opziet tegen de feestdagen. In samenwerking met relatiepsychologe Sam Owen, geeft EliteDating advies over hoe u met een positief gevoel de feestdagen ingaat!

“Another year over, a new one just began…– John Lennon

Met de kerstdagen draait het bij veel mensen om de tijd die men samen doorbrengt met familie, vrienden en geliefden. Maar kerst is niet altijd voor iedereen een periode van gezelligheid en warmte. Voor veel singles die op zoek zijn naar een partner kan het juist een periode zijn waarbij gevoelens van eenzaamheid versterkt worden.

“Last christmas I gave you my heart,…” Wham

Een scheiding, uw relatie is net beëindigd of een relatie op afstand; er zijn allerlei redenen te bedenken waarom u dit jaar kerst zonder een geliefde viert. Een single kerst kan ervoor zorgen dat er een angstig, verdrietig of boos gevoel omhoog komt. Angst en verdriet omdat u de feestdagen in uw eentje moet doorbrengen of een gevoel van onrechtvaardigheid en woede omdat uw ex-partner wel kerst viert met een nieuwe partner of de kinderen. U bent niet de enige die kampt met deze gevoelens en het is niets om u voor te schamen.

Kerst voor alleenstaanden

So this is Christmas, and what have you done?”– John Lennon

Relatiepsycholoog Sam Owen legt uit dat er een aantal dingen zijn die u kunnen helpen om uzelf weer op te pakken, als het single zijn tijdens de feestdagen u droevig maakt.

“Zo is het belangrijk om actie te ondernemen om u doelen te verwezenlijken. U zult u altijd beter voelen wanneer u het lot in eigen handen neemt. De druk wordt niet minder als u thuis blijft zitten en u zich zorgen maakt over uw eigen situatie. Zet haalbare en simpele stappen, maar doe het consistent. Het cumulatieve effect zal er voor zorgen dat u steeds dichter naar uw einddoel toe beweegt.”

Alleen met kerst… of samen?

“All I want for Christmas is you” Mariah Carey

Alleen zijn met kerst heeft zeker ook positieve kanten! Het kan zelfs een uitgelezen kans zijn om andere leuke singles te leren kennen.

Owen: “Feestjes en familie bijeenkomsten kunnen een goede manier zijn om leuke vrijgezellen te ontmoeten. Mensen zijn tijdens de feestdagen in een verheven stemming, vrolijk en ontspannen en staan daarom meer open voor andere mensen. Daarnaast is het ontmoeten van mensen in het sociale netwerk van iemand anders een leuke manier om vrienden te maken die misschien wel leiden tot een romantische relatie.”

“Wat ook leuk is aan de feestdagen is dat ze gezien worden als een speciale gelegenheid en daarom besteden we veel aandacht aan ons uiterlijk. Als we er goed uitzien van buiten, voelen we ons meer zelfverzekerd van binnen. Een hoger zelfvertrouwen zorgt ervoor dat u een positieve uitstraling hebt en deze straal u uit naar anderen,” aldus Owen.

Online dating met kerst

Wilt u voorkomen dat u alleen bent met kerst? Neem het lot in eigen handen en zorg ervoor dat u deze single kerst een leuke date hebt! U bent zeker niet de enige single die tijdens de feestdagen geen partner heeft en op zoek is naar goed gezelschap. Kerst en Oud & Nieuw behoren tot de drukste periode van het jaar, waarbij veel singles op zoek zijn naar de liefde. Een kerst alleen kan het bewustzijn vergroten dat u behoefte hebt aan een vaste relatie. Veel singles besluiten het goede voornemen in het nieuwe jaar direct in daden om te zetten, door zich bij EliteDating aan te melden.

“A Merry Merry Christmas and a Happy New Year” Jimmy Buffett

EliteDating wenst u een hele fijne kerst toe en een gelukkig nieuwjaar met veel geluk in de liefde!

Wilt u graag iemand ontmoeten die bij u past? Meld u dan vrijblijvend aan!

Marthe Lem

Over de auteur: Marthe Lem

Marthe Lem is redactrice bij ELITEDATING.

Bekijk meer artikelen geschreven door de Marthe Lem