Door EliteDating Redactie
19229

Online liefde: is het toegestaan te liegen op het net?

elitedating service online liefde
We leven in een tijd waar schoonheid en jeugdigheid twee belangrijke factoren zijn. Is het in online liefde toegestaan om er een paar jaar en een paar kilo´s af te liegen? Of kunt u maar beter eerlijk zijn?

Leven als single

Het leven van een single vrouw kan frustrerend zijn als je geen lange blonde haren en een zandloper figuur hebt. Voor het mannelijke geslacht kan het invloed hebben op het zelfvertrouwen als je geen breed torso en een volle bos haar bezit. Veel mensen leggen de nadruk op uiterlijkheden. Is het in de online liefde toegestaan om een beetje te sjoemelen om uw kansen te vergroten? Zoja, waar ligt de grens dan? De volgende richtlijnen helpen u een keuze te maken of het de moeite waard is uw ware identiteit te verbloemen of dat het beter is de waarheid te vertellen.

Weeg de voor– en nadelen zorgvuldig af

De verleiding om te liegen is groot als u bijvoorbeeld denkt dat het opbiechten van uw ware leeftijd uw kansen limiteert. Besluit u om een jongere versie van uzelf te introduceren, wees u zich dan wel bewust van de mogelijke gevolgen. Wordt het serieuzer met een online liefde, houd er dan rekening mee dat ooit de waarheid aan het licht moet komen. Heeft u de leugen dicht bij de waarheid gehouden? Of heeft u nu al slapeloze nachten over de eerste ontmoeting? Wanneer dient zich het juiste moment aan om uw bedrog te bekennen?

Verplaats uzelf

Voordat u ervoor kiest om de waarheid in uw profiel te verdraaien, vraagt u zichzelf dan af wat u van iemand zou denken die hetzelfde zou doen. Het is natuurlijk niet hetzelfde of u een paar verjaardagen verzwijgt of dat u “vergeet” te vermelden dat u getrouwd bent en twee kinderen heeft.

Waar ligt de grens?

Ook wanneer men volkomen eerlijk tegen elkaar is, blijft het moeilijk om online liefde te vinden. Contact leggen is niet per definitie makkelijker als u de feiten verdraait. Dit denkt u alleen maar omdat een klein leugentje u meer zelfvertrouwen kan geven. Soms spelen onze gedachten gekke spelletjes met ons.

Waarom bent u op zoek naar een online liefde?

Soms vergeet men van het leven te genieten omdat men té gefocust is op het vinden van een partner. Op zoek gaan naar liefde heeft een tegengestelde werking. U moet het leven op waarde schatten, dus ook zonder een partner kunnen genieten.

Die vijf extra kilo´s of die 3 jaar die u eigenlijk ouder bent, vallen in het niet vergeleken bij wat uw eigen gemoedstoestand voor een invloed op uw leven kan hebben. U dient eerst van uzelf en het leven te leren houden, voordat iemand anders van u kan houden. Sta open voor nieuwe dingen en probeer uit elke dag iets positiefs te halen! Als u goed in uw vel zit, straalt u dit uit. Niets is aantrekkelijker dan een leuke uitstraling!

Analyseer uw nieuwe situatie

Wanneer uw uiterlijk u belemmert in uw spontaniteit, dient er hoognodig aan uw zelfbeeld gewerkt te worden. Een negatief zelfbeeld resulteert in een negatieve uitstraling, iets dat geen goede uitwerking heeft op uw liefdesleven. Kijk kritisch en eerlijk in de spiegel. Wat valt u op en wat stoort u? Door een aantal subtiele aanpassingen kan uw innerlijke aantrekkelijkheid aanzienlijk groeien. Een nieuw kapsel en een nieuwe garderobe verrichten wonderen voor uw zelfbeeld en hebben effect op de manier waarop u wordt waargenomen door uw omgeving. Dit heeft tot gevolg dat u meer kans op succes zult hebben in het vinden van een online liefde.

Zorg voor u zelf

Ongeacht uw leeftijd, hou van uw lichaam en verzorg het goed. Bent u niet tevreden over uw gewicht, ontdek dan het plezier dat beweging u kan brengen. Meld u aan bij een sportschool of ga in de frisse lucht lekker joggen. Ontdek de kracht van positieve veranderingen, het

stimuleert u en het maakt u gelukkig!

Uitendelijk maakt het niet uit hoe jong of knap u bent. Hoe cliché het ook mag klinken. Het gezegde “schoonheid” komt van binnen klopt. U straalt uit hoe u zich voelt. Die paar extra kilo´s, kraaienpootjes, of andere tekortkomingen zijn een deel van u. Hoe makkelijker u dat accepteert, hoe makkelijker een online liefde dat ook doet!