De spannende zoektocht naar de ware liefde

Ware liefde. We verlangen ernaar, we kunnen niet zonder en we zijn bang het kwijt te raken. Maar tegelijkertijd kan het pijnlijk, beangstigend en teleurstellend zijn. De liefde. Iets wat niet in woorden uit te drukken is, maar wat men toch al eeuwenlang probeert te beschrijven, uit te beelden of te bezingen. Maar bestaat ‘de ware liefde’ eigenlijk wel? Zijn de door Hollywood ingeprente denkbeelden over ‘happy endings’ en ‘the one’ wel reëel?

Ware liefde is…

Albert Einstein zei het al eens: “Zwaartekracht is niet verantwoordelijk voor mensen die op elkaar vallen…” Maar wat dan wel? Hoe wordt men verliefd en hoe weet u wanneer u degene hebt gevonden waar u de rest van uw leven mee wilt delen?

Over de vraag wat echte liefde is, hoe u weet wanneer iemand de ware is en of iedereen liefde vindt in zijn of haar leven zijn de meningen verdeeld.

Volgens de beroemde antropologe Helen Fisher 1 betekend verliefd worden de hunkering naar een bepaald persoon- op seksueel, maar vooral op emotioneel gebied. Liefde maakt blind, waardoor een lijst met negatieve eigenschappen van een partner zonder twijfel van de tafel wordt geveegd. Volgens nieuw onderzoek van een evolutionair psycholoog aan de Oxford Universiteit, maakt liefde niet alleen blind, maar ook dom. De rationele delen van het menselijke brein zouden zich uitschakelen bij het ervaren van gevoelens van liefde.2

Lees ook: De vier beste plekken voor een romantische date in 2015

Psychologe Barbara Fredrickson pleit echter dat langdurige en duurzame liefde, biologisch gezien, niet bestaat.3 U kunt op lange termijn geen liefde ervaren, alleen maar in ‘micro-momenten’. Maar deze liefdesmomenten kunt u ook ervaren met vrienden, collega’s of volstrekt vreemden.

De romantische dagdromers onder ons geloven heilig dat iedereen zijn/haar prins(es) op het witte paard vroeg of laat in het leven tegenkomt, terwijl de meer rationele wetenschapper misschien twijfels heeft of er daadwerkelijk een perfecte partner voor iedereen rondloopt.

Op wat voor manier u ook tegen de liefde aankijkt, iedereen is weleens verliefd geweest of wordt weleens verliefd in zijn of haar leven. Wanneer en op welke manier u de ware liefde tegenkomt hangt voor een groot deel van uzelf af: laat u het aan het toeval over of gaat u actief op zoek naar andere singles in België die op zoek zijn naar een partner?

Vind uw toekomstige lief met ELITEDATING!

Wellicht gelooft u dat er op ieder potje maar één dekseltje past of juist dat u op meerdere mensen verliefd kan worden, afhankelijk van verschillende factoren. Als u op een leuke en effectieve manier singles wilt leren kennen– en de kans wilt vergroten om een geschikte partner te vinden, schrijf u dan in bij ELITEDATING. Na gratis aanmelding op onze datingsite en het invullen van de persoonlijkheidstest ontvangt u exclusieve partnervoorstellen die matchen met uw persoonlijkheid. Door aan te geven welke stad uw voorkeur geniet, kunt u bijvoorbeeld op date in Antwerpen, een partner zoeken in Gent of singles vinden voor dating in Leuven.

Steeds meer mensen schrijven zich in bij een datingsite om op een leuke en effectieve manier andere vrijgezellen te ontmoeten, die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Uit verschillende studies blijkt dat huwelijken tussen mensen die elkaar op het internet ontmoet hebben niet alleen gelukkiger en duurzamer zijn, maar ook leiden tot minder scheidingen.4 Bent u op zoek naar een vriendin, een man of naar dating voor 50 plussers? Bij ELITEDATING helpen we u aan een date die bij ú past!

Bent u klaar voor de volgende stap? Wilt u de kans om uw ware liefde te ontmoeten vergroten? Schrijf u dan vrijblijvend in bij ELITEDATING

Bronnen

1. Conférence TED Hélène Fisher
2. news.com.au/technology/love-is-not-only-blind-it-also-makes-you-stupid-uk-research-claims/story-e6frfro0-1226398641292
3. news.com.au/lifestyle/relationships/this-modern-love-its-not-forever-science-even-says-so/story-fnet09p2-1226564019546

4. scientias.nl/online-dating-lijkt-kans-op-gelukkig-huwelijk-te-vergroten/87729

Over de auteur: Marthe Lem

Marthe Lem is redactrice bij ELITEDATING.

Bekijk meer artikelen geschreven door de Marthe Lem