Vier veelvoorkomende relatieproblemen- en hoe u ze kunt oplossen

Zelfs de beste relaties hebben goede en slechte momenten. Bijna elke relatie krijgt vroeg of laat te maken met een dipje of een tijdelijke sleur. Maar hoe weten we, wanneer we relatieproblemen hebben, of het slechts om een tijdelijke dip gaat of dat de relatie niet meer te redden valt?

Hoewel elke relatie anders is, zijn er enkele veelvoorkomende problemen waar koppels vaak mee kampen. Voordat u een beslissing neemt over uw toekomst als een stel, is het belangrijk om de specifieke relatieproblemen die u heeft vast te stellen en te bekijken of er duurzame oplossingen zijn.

Vier klassieke relatieproblemen

Probleem 1: communicatie

Wanneer iemand in een relatie niet open en eerlijk communiceert, creëert dit problemen voor beide kanten. De persoon die zijn of haar gevoelens voor zichzelf houdt voelt zich verkeerd begrepen en de andere persoon voelt zich neerslachtig of in de war door het gedrag van hun partner. Vaak vinden mensen het lastig om eerlijk te zijn over iets wat ze niet leuk vinden, omdat het de gevoelens van hun geliefde kan kwetsen of omdat het schadelijk voor de relatie kan zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat eerlijkheid vaak goed ontvangen wordt als het goede intenties heeft. Dus als u bepaalde zorgen heeft over uw relatie, creëer dan een ruimte waar u rustig en respectvol uw gedachtes en gevoelens kan delen en wees er op voorbereid dat uw partner ook eerlijk is met u.

Probleem 2: ruzie

Elk koppel ervaart op zijn tijd problemen: de manier waarop u met deze onenigheden omgaat bepaalt of het daadwerkelijk een probleem vormt in uw relatie. Psychologe Dr. Marie Hartwell-Walker van Psych Central zegt dat er een manier is om ruzie te maken, maar alsnog vrienden te blijven. Ze adviseert om, als er een probleem ontstaat, over de kwestie te praten in plaats van uw partner persoonlijk aan te vallen. Door het aankaarten van specifiek gedrag dat u niet bevalt in plaats van uw partner persoonlijk aan te vallen, heeft uw partner minder reden om zich verdedigend op te stellen en is de kans groter dat hij of zij de kwestie wilt bespreken en samen naar een oplossing wilt zoeken. Het gaat volgens Hartwell-Walker ook om het kiezen van uw strijd: ‘Vriendschappelijk vechten leidt tot het overkomen van verschillen die er toe doen.’

Lees ook: Is het na het verbreken van uw relatie mogelijk om vrienden te blijven met uw ex?

Probleem 3: seks

Wanneer de seks niet bevredigend is voor beide partners kan dit van invloed zijn op andere delen van uw relatie, zoals de band die u met elkaar voelt of uw zelfvertrouwen. Om uw seksuele relatieproblemen te verbeteren, kunt u het beste uzelf openstellen en eerlijk zijn over uw verlangens. Volgens psychiater en auteur van het boek ‘Open to Desire’, Dr. Mark Epstein, is het belangrijk om open te staan voor nieuwe ervaringen, uzelf te ontspannen en de liefde te verwelkomen. Het kan in het begin misschien vreemd voelen om nieuwe dingen uit te proberen met iemand die u al zolang kent, maar het zal uw liefdesleven een nieuwe kracht en levendigheid geven.

Probleem 4: geld

Geld is een oorzaak van relatieproblemen voor koppels over de hele wereld. Als ruzies over geld telkens weer opkomen, wordt het tijd om met uw partner om de tafel te gaan zitten en enkele regels af te spreken over jullie uitgaven, zegt Dr. Terri Orbuch van Psychology Today. Wanneer u de kwestie bespreekt, houd dan in uw achterhoofd dat er vaak genderverschillen meespelen in de manier waarop mensen zich gedragen met geld. ‘Vrouwen neigen geld te zien als een teken van zekerheid en stabiliteit (…) mannen neigen meer risico’s te nemen met geld en zien geldproblemen als een aantasting van hun zelfvertrouwen,’ zegt Dr. Orbuch.

Bent u benieuwd naar hoe single mannen en vrouwen denken over liefde en geld in relaties? Lees hier de resultaten van het onderzoek van zusterbedrijf eDarling

Vecht voor de liefde

Hoewel relatieproblemen ervoor kunnen zorgen dat er twijfels ontstaan over de duurzaamheid van uw relatie, zijn er veel koppels die hun verschillen overkomen en hun relatie weer terug kunnen brengen naar een gelukkige en hechte verbintenis.

Als u dus problemen met uw partner ondervindt, wees open en eerlijk en confronteer hem of haar- het koppel dat hieruit ontstaat, zal sterker en veerkrachtiger zijn dan ooit tevoren.

Bent u er niet uitgekomen met uw partner en hebben jullie besloten de relatie te beëindigen? Dan is het wellicht tijd om iemand te zoeken die beter bij u past! Probeer ELITEDATING nu vrijblijvend uit.

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie