In vier stappen een aantrekkelijk profiel!

Uw profiel bij ELITEDATING is zoals uw visitekaartje dat aan andere leden laat zien wie u bent. Aan de hand van uw invoer bepalen de bezoekers van uw profiel of ze nieuwsgierig zijn en contact met u willen opnemen. Als ze niet overtuigd zijn gaan ze door naar het volgende profiel en wordt u vergeten. Wat en op welke manier in uw profiel geschreven staat is daarom erg belangrijk. Maak gebruik van deze kans en toon aan waarom het de moeite waard is u beter te leren kennen.

Met een aantrekkelijk profiel zult u opvallen bij veel interessante partnervoorstellen. Let op de volgende 4 tips bij het invullen:

1. Vul uw profiel compleet in

De vrije invulbare tekstvelden in uw profiel zijn een geweldige manier om uzelf te introduceren. Gebruik deze kans!

Als u in het normale leven niet een persoon van veel woorden bent, maar het met uw uiterlijk of charisma moet doen, dan kunt u het op ELITEDATING toch moeilijker hebben. Profielbezoekers krijgen namelijk door uw antwoorden belangrijke informatie over uw persoonlijkheid. Uw antwoorden beslissen of bezoekers u sympathiek genoeg vinden om contact met u op te nemen. Als uw profiel slechts weinig of helemaal geen zelfgeschreven teksten bevat, mist u de kans om een persoonlijk indruk bij de lezer achter te laten.

2. Uitgebreid antwoorden

Beantwoord vragen over uw interesses, wensen en levensinstelling niet met korte antwoorden. Deze beschrijvingen vermogelijken immers dat bezoekers van uw profiel een indruk krijgen van uw leven en een idee krijgen van hoe het is daar een deel van uit te maken.

Vergelijk de volgende twee antwoorden op de vraag naar favoriete vrijetijdsbesteding om een idee te krijgen van wat voor antwoord beter overkomt:

a) PC, Fitness

b) Ik ben zeer actief en hou ervan om in de natuur te zijn. Ik zwem, speel voetbal en volleybal. Verder lees ik graag romans en houd van een gezellige middag. Mijn grootste passie is reizen; niks is voor mij zo spannend als nieuwe landen en culturen te ontdekken!

Antwoord a) zal bij de lezer veel minder interesse opwekken. Het vormt geen beeld over u en het is moeilijk voor een partnervoorstel om eruit te concluderen of jullie bij elkaar passen of niet.

Antwoord b) is met volle zinnen beantwoord en kan, in tegenstelling tot a) een beeld creëren in het hoofd van de profielbezoeker. Zo kan de lezer zich voorstellen met de profielhouder op reis te gaan of samen te sporten. Ook wekt het antwoord nieuwsgierigheid, en zal daardoor waarschijnlijk leiden tot contact. De profielbezoeker kan bijvoorbeeld vragen welke reizen het meest gedenkwaardig waren, of welke romans aan te bevelen zijn.

Om een persoonlijke indruk te maken is het dus zeer belangrijk de tijd te nemen uitgebreid te antwoorden en een opsomming van losse woorden te vermijden.

3. Vermijd algemene uitspraken

Het doel van uw profiel is om u te onderscheiden van de massa aan partnervoorstellen. Dit lukt echter niet als uw antwoorden slechts uit algemene uitspraken bestaat. Bijvoorbeeld, als u de vraag “In een relatie zoek ik” beantwoord met “een liefdevolle partner” is de kans groot dat uw partnervoorstel hetzelfde zoekt. Aangezien alle andere personen dit ook op hun profiel schrijven zult u echter niet opvallen ten opzichte van de rest.

Het is dus beter persoonlijk te zijn dan een algemene uitspraak te maken. Vraag uzelf af wat een ideale man of vrouw moet hebben. Zoekt u een partner met wie u de wereld kunt afreizen? Zoekt u een partner die meetraint voor de volgende marathon? Of zoekt u iemand die liever overdag uitslaapt en ‘s nachts de deur uit gaat? Wat voor een relatie droomt u van? Nauwkeurig beschreven wensen en perspectieven geven partnervoorstellen de kans zichzelf te herkennen. Daarom bereikt u meer met een persoonlijk antwoord.

Het doel van uw profiel is om uw partnervoorstellen een indruk te geven van wie u bent en wat u vertegenwoordigt. Markus Bähr, leider van de ELITEDATING klantenservice, staat elke dag klaar om vragen te beantwoorden van leden die een succesvol profiel willen aanmaken. Hij geeft een tip om te testen of dit gelukt is : „Stelt u zich voor, een ander lid leest uw profiel. Kan hij/zij zich voorstellen wat u persoonlijk anders maakt?“ Als het antwoord hierop “nee” is, investeer dan genoeg tijd in uw profiel om het een persoonlijk tintje te geven.

4. Onderhoud uw profiel

Als uw profiel eenmaal af is, is het belangrijk het nog regelmatig te controleren. Een geestige opmerking over de lente die net begonnen is, kan in september minder goed overkomen. Controleer ook of uw interesses in de loop der tijd veranderd zijn, als u bijvoorbeeld niet meer zo graag naar het theater gaat als een paar maanden terug. U kunt ook gestopt zijn met roken of een verborgen passie voor koken hebben ontdekt. Als u uw profielbezoekers op de hoogte blijft houden van uw interesses, toont u een actief lid te zijn dat nog steeds serieus op zoek is naar een passende partner.

EliteDating Redactie

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie