De mythe dat oudere mensen geen seks hebben

onderzoek seksualiteit bij senioren elitedating.be

Studie onthuld het belang van seks in een relatie voor 60-plussers

Uit de resultaten van de laatste enquête van ELITEDATING over liefde en seksualiteit bij ouderen blijkt dat seksuele intimiteit nog altijd van groot belang is in een relatie. De studie werpt enkele stereotiepe aannames omver dat fysiek genot alleen aan jongeren besteed is.

  • Voor 92% van de 60-plussers is seks in een relatie belangrijk tot zeer belangrijk
  • Seks wordt beter met leeftijd, volgens 91% van de singles boven de 60
  • Tot zestigjarige leeftijd vinden vrouwen seks in een relatie belangrijker dan mannen.
  • Jongere mannen (60)

60-plussers: jong geleerd, oud gedaan

Wie denkt dat het seksleven van senioren op een laag pitje staat, heeft het mis. Van de ondervraagde 60-plussers geeft 92% aan dat seks in een relatie belangrijk is. Bovendien geeft 91% aan dat de seks alleen maar beter wordt naarmate de leeftijd toeneemt. Ook neemt de behoefte aan seks niet af nadat men de 60 bereikt heeft: 67% geeft zegt dat deze min of meer gelijk blijft, ongeacht de leeftijd.

Naast de seksuele drive, verdwijnt ook de romantiek niet met leeftijd: 71% van de ondervraagden gelooft in liefde op het eerste gezicht. Het grootste probleem voor singles boven de 60 jaar is om andere singles te ontmoeten die ze aantrekkelijk vinden: 60% van de senioren geeft aan hier moeite mee te hebben.

Single onder de 30: Je bent jong en je wilt wat

Voor alle ondervraagden onder de 30 jaar is seks belangrijk. Voor 33% geldt dat, net als bij de 60 plussers, ze geen seksloze relatie zouden kunnen hebben.

  • 41% van de 30-minners denkt nu in de prime van hun seksuele leven te zijn, terwijl meer dan de helft er vanuit gaat dat het beste nog moet komen (59%).
  • De meerderheid van deze leeftijdgroep (53%) denkt dat de behoefte aan seks gelijk blijft als men ouder wordt, terwijl 34% overtuigd is dat het minder wordt.

Vrouwen meer behoefte aan seksuele intimiteit dan mannen

Tot zestigjarige leeftijd vinden vrouwen seks in een relatie belangrijker dan mannen:

  • Onder de vrouwen van 18 tot 30 jaar, zou 60% niet in een relatie zonder seks kunnen zitten, terwijl dit bij de mannen slechts 23% is.
  • Bij de leeftijdscategorie 30 tot 60, ziet 53% van de vrouwen een seksloze relatie niet zitten, terwijl dit bij de mannen 47% is.

Mannen van boven de 60 blijken een zeer hoog libido te hebben. Ze verslaan zowel hun vrouwelijke leeftijdsgenoten als de 30 jaar jongere vrijgezellen.

  • 39% van de 60-plus mannen zou een relatie zonder seks maar niks vinden, ten opzichte van 24% van de vrouwen.
  • Bij mannen onder de 30 jaar is dit slechts 23%

Single leeftijdsgenoten ontmoeten

Voor singles onder de 30 jaar zijn sociale evenementen de beste manier om andere singles te ontmoeten (47%), met online dating op de tweede plaats (35%). Voor senioren boven de 60 staat online dating op de eerste plek (50%), gevolgd door gezamenlijke vrienden (21%).

EliteDating Redactie

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie