Uitkomst date door vrouw bepaald

datingvertrouwen

Berlijn, 03 april 2014 – Belgische vrouwen lijken over een zelfvertrouwen te beschikken dan mannen als het om daten gaat. Van de vrouwen die mee hebben deelgenomen aan de studie denkt 70% dat zij de touwtjes in handen hebben over het verdere verloop van een date. Daarnaast blijken vrouwen ook zelfverzekerder te zijn dan mannen over de eerste indruk die zij maken.

De studie, onder 455 leden van datingsite ELITEDATING, laat zien dat het zelfvertrouwen van vrouwen hoger ligt dan dat van mannen als het om daten gaat. Hoewel maar liefst 73% van de ondervraagde vrouwen ervan overtuigd is dat zij een goede indruk maken, voelt slechts 5 op de 10 mannen zich zelfverzekerd tijdens de eerste ontmoeting. Ook op de vraag “Ben jij degene die bepaalt of er meer uit een date voortvloeit?”, zegt 70% van de vrouwen dat zij de touwtjes in handen hebben, tegenover 30% van de mannen.

Hoe kunnen we dit verschil in zelfvertrouwen tussen vrouwen en mannen verklaren? Dr. Wiebke Neberich, onderzoeksleidster van de studie, zegt daarop: “Mannen zetten meestal de eerste stap voor een date, dat geeft vrouwen de macht om te beslissen. Ook hebben mannen vaak de neiging om de interesse van vrouwen te overschatten, daardoor ervaren zij relatief veel meer afwijzingen. Vrouwen kunnen kieskeuriger zijn wanneer zij een partner kiezen vanuit verschillende biologische en sociologische motieven, waardoor ze in deze fase van een relatie vaker een betere uitgangspositie hebben. Dat zou een goede verklaring kunnen zijn voor het sterkere zelfvertrouwen dat we zien onder de vrouwelijke respondenten in deze studie”.

Heeft u vragen of opmerkingen? Richt u deze dan aan [email protected]

Over de auteur: EliteDating Redactie

Dit artikel is voor u geschreven door de redactie van EliteDating.

Bekijk meer artikelen geschreven door de EliteDating Redactie